Німецький Bild повідомив, що Путін планує захопити Харків до 2026 року

Видання посилається на дані розвідки.

Російська влада планує продовжувати війну до 2026 року та захопити Харків та Дніпро.

Про це пише військовий аналітик Bild Юліан Рьопке з посиланням на дані, надані BILD джерелами у розвідці.

За даними німецького видання, влада РФ розраховує на зниження підтримки України Заходом, а також на імітацію мирних переговорів, щоб ввести світову спільноту в оману щодо «мирних намірів» Росії. Насправді у Кремлі не планують жодного перемир’я і розробляють новий середньостроковий план війни в Україні.

«До кінця 2024 року планується встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями та дійти до річки Оскол у Харківській області. До кінця 2026 року планується наступати далі на захід до Дніпра, захопивши значну частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, зокрема міста Харків, Дніпро та Запоріжжя», — пише Bild.

На Херсонському фронті Росія планує утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на правий берег на Херсон чи Одесу. За даними розвідки, влада РФ готова щороку втрачати в Україні до 100 000 солдатів.

Раніше Рьопке помилявся у своїх текстах щодо російсько-української війни.

Зокрема, у червні 2023 року Юліан Рьопке повідомив про враження ППО IRIS-T російським «Ланцетом». Через деякий час він поточнив, що система продовжує працювати, повідомляли

У листопаді 2023 року розслідування німецького таблоїда Bild про «секретний план» Німеччини та США щодо припинення війни Росією проти України назвали таким, що не має під собою жодних підстав. Про це заявив німецький уряд у відповідь на запит DW. Тоді Рьопке написав із посиланням на джерело, що США та Німеччина , обмежуючи військову допомогу Україні, хочуть змусити президента України Володимира Зеленського розпочати перемову з Росією.

У німецькому уряді відповіли DW: «З самого початку російської агресивної війни США та Німеччина були прихильні до припинення російської агресії та досягнення справедливого світу в Україні. І це не може бути нав’язаний мир».

Джерело

Новости Харькова