Не паліть траву: за два тижні пожеж у Харківській області більше, ніж за весну минулого року

Пожежі виникають через людський фактор.

Жителі Харківщини випалюють суху траву та сухостій, через що виникають пожежі.

Із початку року у Харківській області виникло на 94% більше пожеж в екосистемах, ніж минулого року. Тільки за останні два тижні трапилося понад 400 займань, що удвічі більше за всю весну 2023 року. Про це повідомив начальник Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем Астахов.

«Лише за два тижні виникло 424 пожежі на відкритих територіях, це удвічі більше, ніж за весь весняний період минулого року, — сказав Астахов. — Це все необережне поводження з вогнем, навмисне спалювання рослинності, сухостою. Є там і адміністративна відповідальність, є там і кримінальна відповідальність. До речі, кримінальна відповідальність за спалювання сухостою — до п’яти років позбавлення волі».

Рятувальники вже провели 200 рейдів та виписали понад 30 адміністративних протоколів, проте, як зазначив Астахов, цього недостатньо, бо люди продовжують палити сухостій. Начальник ГУ ДСНС закликає жителів не робити цього.

Як писав KharkovNEWS.info, рятувальники понад 13 годин гасили пожежу у передмісті Харкова. Увечері 13 березня на околиці села Слобідське у Харківському районі сталася пожежа. Люди випалювали сміття та сухостій. Була загроза поширення вогню на будинки.

Джерело

Новости Харькова