На Раді оборони Харківщини говорили про примусову евакуацію сімей із дітьми

У населених пунктах, які потрапляють під обстріли, проживає 1000 дітей.

На засіданні Ради оборони Харківської області обговорили розширення примусової евакуації дітей із Куп’янського району.

Під примусову евакуацію можуть потрапити ще 20 населених пунктів. В них проживають близько 1000 дітей, третина — саме у Куп’янську. Поки оголошувати примусову евакуацію у цих населених пунктах не будуть, однак при зміні безпекової ситуації рішення ухвалять негайно. Про це повідомив «Суспільному» голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Заслуховували в тому числі доповіді військових. Зараз ситуація на тому напрямку дійсно тяжка, але вона повністю контрольована, і можна її назвати стабільною. Якщо ми будемо відчувати загрози, у тому числі із джерел нашої розвідки, звичайно, ми будемо ухвалювати такі рішення відразу», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці листопада завершилася евакуація дітей із прифронтових громад Куп’янщини. Найбільше неповнолітніх волонтери разом із поліцейськими вивезли з самого Куп’янська і сіл громади: 182 дитини жили на лівому березі Осколу. Ще 83 дитини виїхали з родинами з Курилівської громади, 31 дитину вивезли з Кіндрашівської громади.

Джерело

Новости Харькова