На місці загибелі харківських курсантів слідчі знайшли уламки снаряда до «Піону»

Триває досудове розслідування.

Поліцейські з’ясовують, як до будівлі потрапив бойовий снаряд.

Слідчі проводять досудове розслідування щодо загибелі двох курсантів Національного університету цивільного захисту на Харківщині. Як розповів начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов, вибух пролунав в одному з навчальних корпусів вишу в області. На місці вибуху слідчі виявили уламки артилерійського снаряда до самохідної артилерійської установки «Піон».

«Наші слідчі, криміналісти та вибухотехніки вже працювали на місці події, зібрали речові докази, зокрема уламки — попередньо, вибухнув артснаряд до САУ «Піон». Слідчі продовжують допити свідків і відповідально збирають докази та всю інформацію щодо цієї події. Встановлюють, звідки на другому поверсі навчальної будівлі взявся бойовий снаряд та осіб причетних до цієї трагедії», — розповів Болвінов.

Слідчі призначили експертизи.

Як писав KharkovNEWS.info, вибух пролунав удень 31 травня у приміщенні одного з навчальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Трагедія сталася за 50 кілометрів віх Харкова, у приміщенні гуртожитку, де перебували курсанти Національного університету цивільного захисту.

Під час вибуху поранення отримали троє третьокурсників. Двоє поранених курсантів Роман С. і Євген К. померли у «швидкій» дорогою до лікарні, 20-річний курсант отримав незначні травми, його життю загрози немає. За інформацією KharkovNEWS.info, здетонував 152-міліметровий снаряд.

На час проведення розслідування щодо загибелі двох курсантів відсторонені четверо співробітників Національного університету цивільного захисту. 

У суботу 3 червня курсантів поховали у Харкові.

Джерело

Новости Харькова