На Харківщині шукають охочих працювати у комісіях з «єВідновлення»

Борівська селищна рада формує комісію.

Кандидатів від громадськості можуть висувати міжнародні, громадські організації  (у тому числі антикорупційні) та фізичні особи.

Жителів Борівської громади запрошують долучитися  до складу комісії, яка розглядає питання про надання компенсації за пошкоджене через війну майно. Кандидатури можна висувати протягом п’яти робочих днів із дня опублікування оголошення. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

«У зв’язку з прийняттям Кабінетом міністрів України постанови №565 від 30.05.2023 р. (набрання чинності від 07.06.2023 р.), Борівська селищна рада запрошує до складу вищезазначеної комісії представників громадськості», — пояснили у селищні раді.

Охочі долучитися до комісії можуть подавати відповідні заяви у Борівську селищну раду за адресою: селище Борова, вулиця Миру, 19, — або надсилати на електронну пошту: [email protected]. Заяву можна заповнювати у довільній формі. Однак у ній обов’язково потрібно вказати прізвище, ім’я та по батькові кандидата. Якщо заяву подає міжнародна або громадська організація, то також вказується їхнє найменування, напрями роботи, код юридичної особи, місце розташування та контактні дані (телефон і електронна адреса).

Якщо заявник — фізична особа, то також надається реєстраційний номер облікової картки платника податків, фактична адреса реєстрації або проживання й контактні дані. Заяву потрібно підписати.

«У разі коли кількість заяв перевищує граничну чисельність представників від громадськості висунуті кандидатури включаються до складу комісії по мірі черговості надходження заяв», — пояснили у Борівській селищній раді.

Як писав KharkovNEWS.info, програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. Компенсацію нададуть тільки тим українцям, у кого майно пошкоджене. Для власників повністю зруйнованих будинків, що не підлягають відновленню, уряд розробляє іншу програму.

Максимальна сума, яку можна отримати за цією програмою, становить 200 000 гривень. Гроші на ремонт домівок потрібно витратити протягом 12 місяців. Їх перерахують на віртуальні картки.

Із 6 червня стати партнерами програми «єВідновлення» можуть магазини та компанії, які працюють за такими напрямками: генеральні підрядники житлового та торгового будівництва, магазини з будівельними матеріалами та пиломатеріалами і магазини зі склом, фарбою та шпалерами.

Станом на 7 червня жителі Харківської області подали 5813 заявок про компенсацію на ремонт пошкодженого житла за державною програмою «єВідновлення».

Джерело

Новости Харькова