На Харківщині почнуть висаджувати ліси

У регіоні проводитимуть заліснення.

Із 420 000 гектарів лісів на Харківщині через війну постраждали майже половина.

Рада національної оборони та нацбезпеки України ухвалила рішення щодо проведення роботи з відновлення та охорони лісів по всій країні. У Харківській області вже виділили понад 435 гектарів землі для заліснення та зарезервували 26,5 гектарів земель, які перебувають у комунальній власності, отримали дозвіл на розробку проєктної документації щодо землеустрою на 52 гектарах.

За словами начальника Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Олександра Лисенка, в регіоні можливо заліснити ще близько 540 гектарів території. Для цього землі треба перевести до державного лісового фонду. Органам місцевого самоврядування доручили надати у ХОВА інформацію про землі, на яких можна розпочати заліснення.

«Знищення лісів регіону — ще один доказ екоциду з боку російських загарбників. Аби не допустити екологічної катастрофи, проводитимемо кампанію із заліснення територій. Органи місцевого самоврядування та очільники районів мають якнайшвидше надати інформацію щодо земельних ділянок, які не придатні до сільського господарства, не використовуються за призначенням або заліснені природним шляхом. Будемо розглядати перспективи відновлення лісів на цих ділянках», — сказав заступник голови ХОВА Євген Іванов.  

Як писав KharkovNEWS.info, за попередніми підрахунками, від полум’я могли постраждати понад 20 000 гектарів лісів на Харківщині. Збитки можуть сягати 100 мільярдів гривень. Таку цифру озвучували наприкінці березня 2023 року.

Джерело

Новости Харькова