На Харківщині чоловік заволодів великим підприємством за 2000 гривень і виїхав за кордон

Чоловік зробив документи "заднім числом", аби стати власником майна.

Підозрюваний знаходиться за кордоном, його планують оголосити у міжнародний розшук.

Слідчі заочно оголосили підозру 67-річному чоловіку, який заволодів сільськогосподарським підприємством померлого знайомого. За фейковим договором чоловік став «власником» сільгосппідприємства, його техніки та зерна. Загальна сума збитків складає майже шість мільйонів гривень.

За даними слідства, приватне сільгосппідприємство знаходиться у селі Рідкодуб на Куп’янщині, яке було окуповане росіянами з 24 лютого по 7 вересня 2022 року. У жовтні, після деокупації села, власник підприємства помер. Його знайомий, дізнавшись про це, вирішив заволодіти підприємством.

«Через його оборудку було складено фейковий договір купівлі-продажу корпоративних прав, датований липнем 2022 року. Відповідно до умов угоди, справжній власник нібито передав у власність частку у статутному капіталі, що становить 100%, підозрюваному за 2000 грн. Внаслідок «схеми» ділок протиправно заволодів підприємством та його майном, серед якого сільськогосподарська техніка та майже 2500 тонн зерна», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові склали за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, у тому числі частками його засновників, учасників, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло велику шкоду) Кримінального кодексу України.

За інформацією прокуратури, чоловік знаходиться за кордоном. Тому наразі ухвалюють питання про оголошення його у міжнародний розшук, також слідчі встановлюють усіх фігурантів провадження.

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть експоліцейського з Харківщини, який пограбував підприємство на пів мільйона гривень. Колишній поліцейський із спільниками вивозив добрива та сою.

Джерело

Новости Харькова