Міноборони підтвердило смерть захисника з Харківщини, який рік вважався зниклим безвісти

Михайлові Будейчуку було 24 роки.

Солдат Михайло Будейчук зник взимку 2022 року неподалік Бахмута, і тільки зараз його загибель підтвердили офіційно.

У Валківській громаді підтвердили смерть ще одного захисника. Михайло Будейчук зник 30 грудня 2022 року під час важких боїв біля Кліщіївки. Тоді бойові побратими не змогли забрати тіло Михайла.

У грудні 2022 року його військовий підрозділ брав участь у боях під Бахмутом, де нашим військам довелося вступати у жорстокі двобої з вагнерівськими посіпаками. 30 грудня 2022 року після кровопролитних боїв за Кліщіївку бойові побратими не змогли знайти Михайла ні живого, ані серед убитих чи поранених. Відтоді він вважався зниклим безвісти. Більше року рідні не втрачали надії, продовжували шукати і чекали Михайла додому. Та тільки днями, отримавши сповіщення від Міністерства оборони України, на жаль, змушені були визнати, що живим його уже не дочекаються ніколи», — повідомили у міській раді.

За офіційною інформацією, радіотелефоніст-лінійний наглядач взводу управління мінометної батареї солдат Михайло Будейчук загинув внаслідок російського обстрілу.

Михайло народився у селищі Ков’яги, там же закінчив школу, займався туризмом та спортивним орієнтуванням, мріяв бути військовим, тому після закінчення 8-го класу став кадетом Харківського кадетського корпусу. Планував вступати до військового вишу, щоб стати кадровим офіцером, але через захворювання змушений був відмовитися від планів і перевестися до Харківського регіонального центру професійної освіти будівельних технологій.

Згодом Михайло Будейчук працював на СТО, у будівельних компаніях. 28 лютого 2022 року добровільно пішов захищати Україну, воював на Херсонському та на Донецькому напрямках.

Джерело

Новости Харькова