Метросадок у Харкові: як записати дитину

Нині у садку навчаються близько 400 дітей.

На зарахування до підземного дитсадка у Харкові надійшло 656 заявок.

Це чверть від дітей старшого дошкільного віку, які перебувають у Харкові. З них 400 вже навчаються у метро.

Про це повідомив заступник директора департаменту освіти міськради Валерій Шепель, пише Суспільне. Харків.

Як зауважив Харківській міський голова Ігор Терехов під час національного телемарафону, для охочих піти до дитсадку немає ніяких обмежень, лише вік.

«На метросадок є великий попит. Критеріїв відбору серед дітей немає. Записатися на заняття можуть і харків’яни, і ті, хто був вимушений переселитися до нашого міста. Я дуже вдячний усім педагогам, які допомагають нашій малечі якісно підготуватися до школи», — зазначив Ігор Терехов.

Щоб потрапити до метросадка, необхідно звернутися до вихователя дитини та написати заяву, розказав Шепель.

«Заяви організовано передаються, вихователі сконтактуються з батьками. Для того, щоб дитина могла відвідувати садок в метро, потрібен також весь комплекс щеплень», — уточнив Валерій Шепель.

За словами чиновника, у метросадку навчаються діти з 17 закладів дошкільної освіти. Заняття проходять у 16 приміщеннях.

«Сформували 41 групу. В одній групі — 18-20 учнів. Дитсадок можуть відвідувати діти 5-6 років, які з 1 вересня підуть до шкіл. Вони перебувають на станціях у дві зміни: з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 15:00. За цей час діти відвідують три навчальні заняття по пів години. Є вихователі, психолог, медичні працівники», — сказав заступник директора департаменту.

Метросадок працює у суботу та неділю. Одна дитина відвідує заняття один раз на тиждень. Усього дитсадок може вмістити близько 1000 дітей.

Як писав KharkovNEWS.info, у перші вихідні 2024 року понад 400 майбутніх першокласників уперше відвідали метросадок. Групи для дітей працюють на п’ятьох станціях метро та розташовуються у тих самих класах, у яких з 1 вересня 2023 року навчаються учні метрошколи. 

Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова