Мешканець Харківщини працював у лісгоспі окупантів

Чоловіку оголосили підозру.

Колаборант служив лісничим у лісгоспі окупантів.

Слідчі оголосили підозру 36-річному жителю Вовчанська, який під час окупації працював у так званому «ГП «Волчанское лесное хозяйство», яке створили загарбники. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, підозрюваний до війни був провідним інженером з охорони праці у Вовчанському лісовому господарстві. У серпні 2022 року загарбники створили фейкове лісове господарство. Чоловік із власної ініціативи перекваліфікувався й обійняв посаду лісничого.

Так званий «директор» цього лісгоспу давав лісничому заявки на деревину. Лісничий відправляв деревину зі складу у Чайківському лісництві, супроводжував та проводив облік. Крім того, він ходив на збори, які проводили окупанти.

Підозру чоловіку оголосили за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, лісничий із Великого Бурлука забезпечував окупантів деревиною та підбирав людей для роботи на лісосіках.

Джерело

Новости Харькова