Лідер руху «Гонор», який захищав Харківщину, очолив батальйон «Вовки Да Вінчі»

Сергій Філімонов став добровольцев у 2014 році.

Військовослужбовець Збройних сил України, лідер руху «Гонор» Сергій Філімонов очолив батальйон «Вовки Да Вінчі».

Про це Філімонов повідомив у соцмережах 6 лютого.

«Мене призначено командиром легендарного батальйону «Вовки Да Вінчі». Це для мене велика честь очолити підрозділ, що носить ім’я мого побратима, героя України Дмитра Коцюбайла. Я воюю у складі Вовків з 2022 року, де очолював штурмову роту «Гонор». Ми пройшли вогонь і воду разом — Соледар, Бахмут, Лисичанськ… І зараз наш батальйон готовий до нових звершень!», — написав Філімонов.

Він закликав вмотивованих бійців долучатися до «Вовків Да Вінчі». Батальойну потрібні не лише штурмовики, а й IT-спеціалісти, оператори дронів, артилеристи, бухгалтери та інші.

«Наш батальйон сповідує цінності нашого першого командира: да Вінчі завжди ставив у пріоритет людське життя і здоров’я. У нас будуть брати участь в боях тільки підготовлені люди, готувати їх будуть наші інструктори з великим досвідом…Нам потрібні люди, які вмотивовані та вміють думати, які знають, мкуди вони хочуть потрапити», — сказав новий командир підрозділу.

Сергій Філімонов є добровольцем з 2014 року: брав участь у звільненні Маріуполя, Мар’їнки, боях за Іловайськ. Після початку повномасштабної війни створив бойовий підрозділ «Гонор», який захищав Київщину. Згодом у складі роти приєдналися до батальйону «Вовки да Вінчі», із яким пройшли бої за Харківщину, Донеччину й Луганщину.  У фільмі Олега Сенцова «Носоріг» Сергій зіграв головну роль, за що отримав кілька міжнародних нагород.

Нагадаємо, командир «Вовків Ді Вінчі» Дмитро Коцюбайло загинув у березні 2023 в районі Бахмута внаслідок ворожого артобстрілу. Його іменем названа вулиця у Харкові.

Джерело

Новости Харькова