Жителька Харківщини кинула двох маленьких дітей удома

Жінці виписали адмінпротокол.

Діти віком один і три роки на дві доби залишилися без нагляду.

У селі Крючки Савинської громади (Балаклійська ОТГ) соцпрацівники тимчасово вилучили у матері трьох дітей. Це зробили після того, як жінка залишила двох маленьких дітей самих на понад дві доби, узявши з собою лише одну дитину. У будинку, де живуть діти, немає належних умов. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

«Правоохоронці встановили, що мати трьох дітей взяла із собою 5-річну дитину та поїхала до подруги, а дітей віком 1 та 3 роки залишила вдома без нагляду. Діти знаходилися самі понад дві доби. В будинку виявлені не придатні для проживання дітей умови», — розповіли у поліції.

Поліцейські склали щодо жінки адмінпротокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дітей вилучили, їх обстежують у лікарні.

Як писав KharkovNEWS.info, слідчі оголосили підозру 19-річній жінці, яка на три дні залишила доньку віком 2,5 року саму у квартирі на 12-му поверсі будинку у Холодногірському районі. Дитина знаходилася без дорослих із 30 серпня по 2 вересня 2023 року. Врятували дівчинку сусіди.

Джерело

Новости Харькова