Жителі Харківщині можуть подати заяви на посади помічників ветеранів

Розпочався прийом заяв.

Помічники ветеранів допомагатимуть демобілізованим військовим переходити до цивільного життя.

1 грудня в Україні розпочався прийом заяв від кандидатів на посади помічників ветеранів. Охочі стати помічником ветерана можуть подавати заяви на інформаційному порталі Е-ветеран. Міністерство у справах ветеранів України обіцяє розглянути та опрацювати усі заяви, подані через цей портал, із 1 січня 2024 року, коли в Україні повністю запустять проєкт.

Зараз проєкт «Помічник ветерана» запущений у Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській, Закарпатській, Київській, Сумській, Полтавській областях та місті Київ. Наступного року проєкт планують впровадити по всій країні.

«Загалом у 2024 році заплановано підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів. За принципом «рівний з рівним» вони надаватимуть демобілізованим воїнам сервісну підтримку на шляху реінтеграції до мирного життя у громадах», — розповіли у Мінветеранів.

Як писав KharkovNEWS.info,  10 жовтня Кабінет міністрів України розширив проєкт «Інститут помічника ветерана» ще на шість регіонів, у тому числі Харківщину. Також на засіданні виділили 44,2 мільйона гривень на реалізацію проєкту. «Інститут помічника ветерана» допомагатиме у працевлаштуванні, навчанні та соцзахисті людей, які повернулися з війни.

Участь у пілотному проєкті взяли участь Богодухівська, Валківська, Балаклійська, Красноградська, Лозівська, Харківська, Чугуївська і Пісочинська громади.

Джерело

Новости Харькова