Житель Луганщини працював в «управлінні палива» в окупованому Куп’янську

Чоловік утік, його будуть судити заочно.

Житель Луганщини займався енергетикою на окупованій на той час території Харківщини.

До Червонозаводського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо 38-річного жителя села Підгорівка Старобільського району Луганщини, який під час окупації приїхав на Харківщину та почав працювати на загарбників. За даними слідства, раніше чоловік працював у сфері палива, енергетики та вугільної промисловості. У липні 2022 року приїхав до Куп’янська та влаштувався так званим «и. о. заместителя начальника «Управления топлива, энергетики и угольной промышлености» в адміністрації окупантів.

«Колаборант звітував перед вищим керівництвом про виконання розпоряджень і вказівок, контролював роботу підлеглих працівників, проводив наради, а також узгоджував бюджет для виплати заробітної плати в російських рублях. Також обвинувачений погоджував плани розвитку енергогосподарства і підвищення ефективності виробництва підприємств, розглядав пропозиції щодо їх реконструкцій і в цілому вживав усіх заходів для налагодження енергетичної структури на захопленій збройними силами рф території», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Після деокупації колаборант утік на непідконтрольну Україні територію. Зараз він переховується від слідчих, його оголосили у розшук.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Судитимуть чоловіка заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше до суду передали обвинувальний акт стосовно 38-річного «начальника управления топлива, энергетики, и угольной промышленности военно-гражданской администрации Харьковской области» Андрія Громіка та 49-річний начальником відділу цього «управління».

Джерело

Новости Харькова