Житель Харківщини отримав підозру за розповіді про «дбайливого» Путіна

Колаборантом виявився мешканець села Хроли.

Чоловік розповідав односельцям про те, як Путін нібито дбає про росіян, і закликав їх переїжджати до Росії.

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності жителю села Хроли, розташованого у Роганській громаді Харківського району. За даними слідства, чоловік є прихильником «руського миру». Він висловлював свої погляди у розмовах з односельцями. Зокрема, жителі чули від нього про так звану «спеціальну військову операцію» Росії та вихваляння Путіна.

«Він розповідав людям про те, що «військовослужбовці рф проводять СВО по звільненню України від нацистів і що скоро життя українців зміниться на краще завдяки президенту рф». Також він закликав односельців виїжджати на територію держави-агресора, тому що «президент рф дбає про свій народ, та люди в росії живуть краще, ніж українці», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, 52-річний чоловік висловлював свої проросійські погляди на ринку у місті Зміїв. Він розповідав, що українську енергосистему та будинки мирних жителів обстрілює начебто українська армія. Колаборант отримав підозру.

Джерело

Новости Харькова