Жінку, яка очолила пошту на Харківщині при окупантах, ув’язнили на 11 років

Колаборанткою виявилася жителька Ізюма.

У суді жінка провини не визнала.

Дзержинський районний суд Харкова оголосив вирок 44-річній жительці міста Ізюм, яка під час окупації добровільно пішла працювати на російських загарбників. Жінку визнали винною та призначили їй покарання у вигляді 11 років тюрми з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, на 15 років, і з конфіскацією майна.

Слідчі встановили, що до війни жінка була листоношею у відділенні поштового зв’язку в Ізюмі. Під час окупації очолила так зване комунальне підприємство «Почта Изюма». На посаді вона організувала конфіскацію усього майна цього відділення «Укрпошти» та передала його на баланс адміністрації окупантів. Також розповсюджувала серед мешканців пропагандистські газети «Изюмський телеграфъ», «Харьков Z» і «Красная звезда».

«Головною метою цих статей була спроба нав’язати негативне ставлення до органів державної влади України та ЗСУ, а також переконати людей у тому, що рф і її збройні сили не є їхнім ворогом, з турботою ставляться до жителів окупованих територій і готові надати їм будь-яку допомогу», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Крім цього, жінка проводила збори, на яких закликала співпрацювати з окупантами. Людям обіцяла високу зарплатню у рублях та лояльне ставлення з боку загарбників. Самій жінці платили за роботу 50 000 рублів. Затримали колаборантку у лютому минулого року.

Винною жінку визнали за ч. 4 і ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. У суді жінка провини не визнала, вона заявила, що є «аполітичною особою».

Як писав KharkovNEWS.info, чергова харківського метро отримала вирок за розповсюдження пропаганди на робочому місці. Олена Сєра висловлювалася на підтримку Росії при колегах у метрополітені.

Джерело

Новости Харькова