Із Куп’янського району евакуювали 78 людей

Обов'язкова евакуація оголошена у двох громадах.

Жителів Куп’янщини закликають евакуюватися через загрозу обстрілів.

За останній тиждень із Курилівської та Кіндрашівської громад Куп’янського району, де була оголошена обов’язкова евакуація, евакуювали 78 жителів, зокрема 12 дітей. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Куп’янський напрямок лишається найгарячішим — тривають бойові дії. Ворог посилив обстріли населених пунктів — б’є по житлових будинках. За тиждень евакуювали 78 людей, з них 12 — діти», — написав Синєгубов у своєму Telegram.

За словами Синєгубова, із місцевим населенням проводять роз’яснювальну роботу. Жителям пояснюють, що ворог посилив обстріли населених пунктів регіону, тому залишатися там небезпечно. Росіяни б’ють по Харківщині з артилерії та авіації, житлова інфраструктура зазнає значних ушкоджень.

«Нелегко [чи легко погоджуються жителі на евакуацію — ред.]. Проводиться роз’яснювальна робота. І, в принципі, ми оголошували обов’язкову евакуацію, щоб надати ще більше повноважень місцевим органам влади, Нацполіції тощо, щоб пояснювати людям, що життя їх дітей, їх особисто має бути на першому місце, аніж те майно, яке вони залишають. Тому що небезпека досить реальна по тому напрямку», — сказав Синєгубов.

Дізнатися інформацію про евакуацію можна за номером телефону: 0-800-33-92-91.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській обласній військовій адміністрації не виключають введення примусової евакуації із Кіндрашівської та Курилівської громад. Жителі цих громад не хочуть евакуюватися, попри постійні обстріли, тому, можливо, доведеться евакуювати у примусовий спосіб дітей.

Джерело

Новости Харькова