ISW: сили РФ навряд чи підуть у прорив на кордоні Харківщини та Луганщини

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW), на відміну багатьох українських військових оглядачів, вважають, що зібрані на Куп’янському напрямку регулярні війська окупантів сильно деградували.

При цьому в ISW зазначають: армія РФ справді активізувала наступальні дії в районі Куп’янська і навіть досягає незначних тактичних успіхів. Втім, інформація про “успіхи” поки що виходить тільки від російських джерел і не підтверджена фото та відео з геолокацією.

Генштаб ЗСУ та Міністерство оборони України повідомляють про перекидання підкріплень – людей та техніки – окупантами на східний фронт.

“Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр і командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомили, що російські сили продовжують перекидати підкріплення на Бахмутський напрямок і концентрують свої основні сили на Куп’янському напрямку через наступ українських військ у районі Бахмута. За оцінкою, російські сили прагнуть стягнути українські резерви в район Куп’янська та відвести від критичних районів театру військових дій, де українські сили ведуть контрнаступальні операції”, – процитували в Інституті вивчення війни офіційну позицію військового командування України.

І командування ЗСУ, і українські військові оглядачі неодноразово повідомляли, що на Куп’янському напрямку ворог сконцентрував боєздатні частини регулярної армії та велику кількість техніки. Однак в ISW невисоко оцінюють якість цього війська.

Джерело

Новости Харькова