Які будинки відновлюють у Харкові

Управління міськради перерахувало підрядникам гроші за два місяці роботи.

За ремонт одного будинку міська рада сплатила 33,6 мільйона гривень.

За два місяці нового року управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міської ради віддало підрядникам понад 41 мільйон гривень за роботи із відновлення багатоповерхових будинків, які постраждали під час повномасштабної війни. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на портал публічних коштів.

Найбільше грошей сплатили основному підряднику — компанії «Трест-Житлобуд-1», яка належить члену виконавчого комітету Харківської міської ради Олександру Харченку. Компанія отримала понад 38 мільйонів гривень за два місяці.

Більша частина суми була сплачена за ремонт будинку по вулиці Дружби Народів, 223 — понад 33 мільйона гривень. Договір щодо ремонту цього будинку уклали наприкінці січня. Загальна вартість робіт складе 53,3 мільйона гривень. 

«За неповний місяць на відновлення цього будинку «Житлобуд-1″ перерахували 33,6 млн грн. Це всі гроші, заплановані на роботи у цій багатоповерхівці на 2024 рік», — повідомили у ХАЦі.

Окрім цього, «Житлобуду» сплатили 1,9 мільйона гривень за відновлення будинку по вулиці Наталії Ужвій, 108, ще 560 000 гривень перераховані за будинок по вулиці Великій Кільцевій, 132.

Іншому підряднику, товариству з обмеженою відповідальністю «Центр будівельної комплектації», віддали 1,8 мільйона гривень. Він відновлює багатоповерховий будинок по вулиці Героїв Праці, 38. За інформацією ХАЦу, інші підрядники отримали незначні кошти.

Як писав KharkovNEWS.info, на Салтівці планують відремонтувати будинок за 253 мільйони гривень. Відновлювати постраждалу 16-поверхівку буде фірма з Дніпра.

Джерело

Новости Харькова