Харківському лікарю загрожує тюрма за допомогу ухилянтам

Обвинувальний акт щодо лікаря передали до суду.

Лікаря вже відсторонили від посади.

У Київському районному суді будуть розглядати справу завідувача відділення однієї з харківських лікарень, який допомагав ухилянтам. Слідчі встановили, що лікар-офтальмолог, керівник відділення лікарні, ставив військовозобов’язаним фейкові діагнози.

«Зокрема встановлено, що у травні 2023 року до обвинуваченого звернувся 40-річний чоловік для проходження обстеження у зв’язку з призовом на військову службу. На прохання пацієнта «допомогти» лікар зазначив у медичній документації завідомо недостовірний висновок про наявність у чоловіка вад зору, які унеможливлюють проходження ним військової служби», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо лікаря склали за ч. 5 ст. 27, ст. 336 і ч. 1 ст. 366 (пособництво в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років в’язниці.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківської області допомагав ухилянтам втекти до Росії за 9000 доларів. Чоловіки діставалися до країни-агресора лісом.

Джерело

Новости Харькова