Під час обстрілу Харкова загинув залізничник

Молодий бригадир був на робочому місці неподалік від підприємства, по якому ворог ударив з авіації.

Унаслідок ранкового обстрілу 30 квітня у Харкові загинув співробітник «Південної залізниці» Олександр Кот.

Чоловік працював монтером колії, йому було 25 років. В Олександра Кота залишився син.

Під час обстрілу була також поранена співробітниця залізниці, повідомили у компанії «Укрзалізниця».

«Загинув монтер колії Олександр Кот 1998 року народження. Висловлюємо щирі співчуття рідним, зобов’язуємося забезпечити фінансову та соціальну підтримку його синові і родині. Ще одну залізничницю поранено, їй надається вся необхідна медична допомога. Це черговий цілеспрямований удар ворога по цивільний залізничній інфраструктурі», — зазначили в «Укрзалізниці».

За інформацією начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, Олександр Кот був на роботі, коли стався обстріл Холодногірського району. Окупанти поцілили по сусідньому цивільному підприємству. Поранені також четверо співробітників цього підприємства. Попередньо, окупанти вдарили уніфікованим міжвидовим планерувальним боєприпасом Д-30.

«Загиблий був бригадиром, він працював на робочому місці й загинув від влучання уламка в голову. Він загинув одразу. На превеликий жаль, постраждали ще четверо цивільних людей. Вони також працівники цивільного підприємства. І загиблий, і поранені працювали в сусідній будівлі, однак уламки від цієї керованої авіабомби розлетілися на велику відстань. Ту, сусідню, будівлю фактично зруйновано», — розповів Болвінов «Суспільному».

За інформацією ХОВА, трьох жінок віком 28, 38, 40 та одного 42-річного чоловіка ушпиталили із вибуховими травмами. Ще шістьом із гострою реакцією на стрес надали допомогу на місці.

Нагадаємо, вибухи у Харкові пролунали близько 10:00 30 квітня. Росіяни поцілили керованими авіаційними бомбами по житловій забудові у центрі Харкова та цивільному підприємству у Холодногірському районі. Спочатку було відомо про двох загиблих, проте інформація щодо одного з них не підтвердилася. Унаслідок обстрілу загинула одна людина, постраждали ще дев’ятеро. Росіяни знищили ударом понад 40 гаражів та машини.

Джерело

Новости Харькова