Харківський виш відремонтує 300 метрів дороги за сім мільйонів гривень

Послугу хоче замовити Державний біотехнологічний університет.

На ремонт ділянки дороги витратять більше, ніж на відновлення самих зруйнованих корпусів.

Державний біотехнологічний університет планує придбати послугу з проведення капітального ремонту дороги по вулиці Академічній у селищі Мала Данилівка від головного навчального корпусу до будівлі кафедри механізації. Це два корпуси колишньої зооветеринарної академії. Відремонтувати хочуть 300 метрів дороги, за що готові сплатити 7 007 807 гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Хочуть замінити 3600 квадратних метрів асфальту. При цьому також зазначено, що планується оновити 600 метрів бордюрів з обох боків дороги. Імовірно, довжина ділянки дороги, яку планують відновити, — 300 метрів», — розповіли у ХАЦі.

Через війну корпуси цього закладу освіти були суттєво пошкоджені. У липні нардеп і голова вченої ради Державного біотехнологічного університету Андрій Одарченко повідомляв про важке становище, в якому опинився виш через повномасштабне вторгнення, — проводити повноцінний освітній процес було неможливо, інфраструктура зазнала руйнувань. Однак на ремонт корпусів грошей виділили менше, ніж на ремонт 300 метрів дороги.

«При цьому, за даними сайту Prozorro, на ремонтні роботи корпусів уклали угод на суму трохи більше мільйона гривень. А на ремонт ділянки дороги планують витратити сім мільйонів гривень», — зазначили в Антикорупційному центрі.

Аукціон із закупівлі послуги з ремонту дороги має відбутися 31 серпня.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні 2023 року Державний біотехнологічний університет замовив послугу з розробки вебсайту свого закладу. Вартість послуг склала 600 000,64 гривні.

Окрім цього, під час повномасштабної війни ДБТУ витрачає кошти не на відбудову зруйнованих корпусів, а на закупівлю відеокамери, рекламних та іміджевих послуг.

Джерело

Новости Харькова