Харківський курсант врятував хлопчика, якого намагалася втопити матір

Це сталося у Вінниці.

40-річна жінка намагалася втопити 8-річного сина.

Курсант Харківського національного університету внутрішніх справ Артем Макаров врятував дитину, яку матір штовхнула у річку. Як розповіли у ХНУВС, Артем навчається на першому курсі факультету №2. Подія сталася, коли він знаходився на лікарняному у Вінниці. Хлопець повертався із поліклініки, йшов набережною та почув, як плаче дитина. Як виявилося, 40-річна кинула у річку хлопчика. Курсант витяг дитину та надав першу допомогу. Поліцейські затримали жінку.

«Він почув дитячий крик і побачив, як мати кинула дитину у річку Південний Буг. Курсант не розгубився, миттєво перескочив через паркан і стрибнув у холодну воду. Він витягнув хлопчика на берег і надав йому першу домедичну допомогу. На місце події прибув патрульний наряд поліції, який викликав швидку допомогу. Дитину із сильним переохолодженням було шпиталізовано. Його 40-річна мати затримана у процесуальному порядку. Ведеться слідство», — розповіли у ХНУВС.

Як пише «Суспільне Вінниця» з посиланням на речницю Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Заріну Маєвську, хлопчику — вісім років. Трагедія мало не сталася у понеділок 15 жовтня.

«Це сталося 15 квітня на набережній у Вінниці. Курсант почув дитячий крик та, з його слів, побачив, як жінка штовхає хлопчика в річку, а потім, занурившись разом із ним у воду, намагається втопити. Він не розгубився, стрибнув у річку та витяг дитину на берег», — сказала Маєвська. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові автівка збила школяра на самокаті

За словами начальника відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції Вінничини Інни Михайловської, сім’я на обліку у Службі у справах дітей не перебувала. Зараз хлопчик у лікарні, його життю загрози немає.

«Загрози життю хлопчика немає. З ним все добре, його провідує батько. Про інцидент повідомлено службу в справах дітей. На обліку родина не перебувала. Надалі будуть прийматися рішення про повернення дитини у сім’ю та подальшу психологічну допомогу», — сказала Михайловська.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 15 і п. 2 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство малолітнього) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Джерело

Новости Харькова