Харківські гвардійці збили російський штурмовий літак

Нацгвардія приземлила Су-25 на Донеччині.

У ворожий Су-25 поцілили з переносного зенітного ракетного комплексу «Перун».

13 лютого о 18:03 у районі міста Бахмут на Донеччині 3-тя бригада оперативного призначення Нацгвардії України «Спартан» збила російський літак Су-25. Борт окупантів завдавав ударів по позиціях української армії та населених пунктах поблизу. Після збиття штурмовик зайнявся та почав знижуватися за лінією перетину. Доля пілотів невідома, повідомили у відділенні інформації та комунікації Східного теруправління Нацгвардії України.

«Знешкодив російську «сушку» гвардієць строкової служби, старший солдат Максим Балута, який на початку війни, 6 березня, збив перший ворожий літак на Харківщині», — розповіли у Східному теруправлінні Нацгвардії. 

Російський літак уразила вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону з відстані двох кілометрів, коли перебувала на бойовому чергуванні.

За інформацією Східного теруправління Нацгвардії, у лютому підрозділ ПЗРК бригади «Спартан» збив уже п’ять повітряних цілей біля Бахмута. 

«Проте, зазнаючи численних втрат, ворог не припиняє наступальних дій на Бахмутському напрямку», — зазначили у Східному теруправлінні.

Усього з 24 лютого 2022 року по 14 лютого 2023 року на війні в Україні Росія втратила 298 літаків.

Як писав KharkovNEWS.info, уранці 26 січня на Бахмутському напрямку харківські нацгвардійці збили російський гелікоптер Мі-24.

Джерело

Новости Харькова