Харківщину хочуть розміновувати експериментальною технікою

ПОгода дозволяє почати розмінування на 250 000 гектарах земель.

Пів мільойона гектарів сільськогосподарських земель Харківщини потрібно обстежити на наявність мін та вибухонебезпечних предметів.

Наразі розмінувати можна 250 000 гектарів площ. Ведуться перемовини щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Відповідно до рекомендацій профільних служб та військових, понад 250 тисяч гектарів ми можемо розміновувати вже зараз. Ця інформація подана до Міністерства економіки, яке займається питаннями гуманітарного розмінування, — розповів голова ХОВА Олег Синєгубов. — Проводимо зараз перемовини, і вже акредитуються міжнародні структури, які це роблять через Офіс президента і Мінекономіки. Проводили перемовини зараз із певними благодійними фондами, зокрема Говарда Баффета, які будуть надавати для нас експериментальну техніку для розмінування».

Цьогоріч весняно-польові роботи планують провести на 634 000 гектарах полів, що на 18% більше, ніж минулого року. Озиминою засіяли 213 000 гектарів. Минулого року зібрали 2,4 мільйона тонн зернових і зернобобових культур.

За інформацією директора департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрія Дорожка, через війну постраждали понад 270 підприємств, що займаються тваринництвом та рослинництвом, пошкоджені та знищені 322 одиниці сільськогосподарської техніки.

Як писав KharkovNEWS.info, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет знову приїхав на Харківщину 14 березня та повідомив, що його фонд готовий посилити допомогу в питанні енергетики та розмінування регіону.

Джерело

Новости Харькова