Харківщині дали кошти на відновлення з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ

Гроші, зокрема, отримала Дергачівська громада та Циркуни.

Харківщині дали гроші для проведення відновлювальних робіт у постраждалих населених пунктах.

25 липня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення чергових коштів громадам із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії. Згідно з рішенням, між Київською, Запорізькою, Миколаївською, Одеською, Сумською, Чернігівською, Харківською та Херсонською областями розподілили 3,5 мільярда гривень.

«Це кошти на відбудову зруйнованих житлових будинків, шкіл, дитсадків, лікарень», — повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Окрім того, 3,3 мільярда гривень Кабмін спрямував на проєкт із комплексного відновлення населених пунктів за принципом «відбудувати краще, ніж було». До проєкту увійшли Бородянка (Київська область), Тростянець (Сумська область), Циркуни (Харківська область), Посад-Покровське (Херсонська область), Ягідне (Чернігівська область). Проєкт планують реалізувати вже у цьому році. На його реалізацію в усіх цих п’яти населених пунктах потрібно  майже десять мільярдів гривень.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, серед населених пунктів, яким надав гроші Кабмін на засіданні 25 липня, були Слатине та Дергачі, що розташовані у Харківському районі. Зокрема, на реконструкцію ліцею у Слатиному спрямували 50,4 мільйона гривень, на капремонт будівлі Дергачівської міськради — 8,8 мільйона гривень.

На сьогодні мешканці Дергачівщини надіслали майже 900 заяв на отримання компенсації для ремонту пошкодженого житла за державною програмою «єВідновлення». За 102 заявами вже виплатили компенсацію. Загальна сума грошей, які отримали заявники, склала більше ніж 11,5 мільйона гривень.

«Необхідно прискорити роботу щодо виконання програми «єВідновлення» в регіоні та Харківському районі, зокрема. Не ігноруємо мінну небезпеку та ворожі обстріли, але разом із тим нагадаю: маємо зробити все залежне від нас, аби жителі деокупованих населених пунктів могли якнайшвидше повернутися у свої домівки», — сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час візиту у Дергачівську громаду 31 липня.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку липня Кабмін надав Харківщині 2,5 мільярда гривень на проєкти відновлення. Гроші спрямовані на відновлення об`єктів уже цьогоріч.

Джерело

Новости Харькова