«Харківпроект» розроблятиме проект реконструкції знищеної росіянами Ізюмської лікарні

Росіяни повністю знищили лікарню в центрі Ізюму.

Департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації уклав угоду з Інститутом «Харківпроект» щодо розробки проєктної документації з реконструкції Ізюмської лікарні Піщанської Богоматері.

Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на систему публічних закупівель ProZorro. В аукціоні брали участь два учасники — «Інститут «Харківпроект» і комунальне підприємство «Харківський регіональний інженерно-консультаційний центр», перший запропонував послуги за 4 320 000 гривень, що на 70 000 гривень дешевше за конкурента.

У системі публічних закупівель відображені запитання від потенційних учасників аукціону. Вони скаржаться на те, що замовник надав короткий строк на виконання проєкту «такого масштабу» — два місяці, й просять збільшити його до щонайменше шести місяців. У департаменті пояснили, що проєкт є ескізним.

«Шановний учаснику! Строк виконання робіт обмовлений тим, що розробляється стадія «Ескізний проект» (пункт 8 Додатку 3 до Тендерної документації)», — пояснили у департаменті.

Замовник просив в учасників візуалізацію проєкту на стадії тендерної процедури. Її надала лише фірма «Інститут «Харківпроєкт». Комунальне підприємство, яке також брало участь в аукціоні, поскаржилося на брак часу для підготовки візуалізації.

У проєкті передбачать систему контролю доступу на територію комплексу та в будівлі комплексу, споруди цивільного захисту та зроблять розрахунок місткості укриттів.

Також розробник повинен урахувати 220 ліжок у палатних відділеннях: 150 ліжок у хірургічно-терапевтичному корпусі, 50 ліжок у корпусі педіатрії акушерства та гінекології й 20 ліжок в інфекційному корпусі. Кількість ліжок можуть зменшити.

Проєкт має бути готовим до 7 червня 2023 року. Директором «Харківпроекту» є Юрій Спасов.

Візуалізація «Інституту «Харківпроект». Фото: ХАЦ

Нагадаємо, російські окупанти зруйнували лікарню в місті Ізюм та знищили комп’ютерний томограф. Із нього витягли системні плати та інші деталі. Сьогодні лікарня працює у напівзруйнованому вигляді.

Як писав KharkovNEWS.info, у грудні 2022 року перша леді України Олена Зеленська на міжнародній конференції «Солідарність з українським народом» у Парижі розповіла про лікарню в місті Ізюм, яка постраждала через окупантів, та закликала допомогти відновити її. Це — опорна лікарня для кількох районів області, у якій щорічно лікувалися майже 150 000 людей. Тепер її треба відновити з руїн.

Джерело

Новости Харькова