Харків’янка за гроші допомагала ухилянтам отримати фейкові документи

Жінку затримали та оголосили їй підозру.

Слідчі оголосили підозру 43-річній харків’янці, яка допомагала ухилянтам.

За даними слідства, жінка придумала схему минулого року. Вона за гроші організувала оформлення військовозобов’язаним документів із медустанов Харківщини про інвалідність. Її затримали 13 березня під час передачі документів «клієнтові».

«За 4000 доларів США підозрювана домовлялась з лікарнями про те, щоб «клієнтів» записували на стаціонарне лікування до медичного закладу. У подальшому чоловікам оформлювали «групу інвалідності» під ключ. Це сприяло тому, що чоловіки призовного віку, які звернулись до зловмисниці, могли ухилитись від мобілізації або виїхати кордон», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років тюрми з конфіскацією майна. Жінці обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі установлюють інших учасників схеми.

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть харків’янку, яка торгувала фейковими довідками для ухилянтів. Жінка вимагала та отримала хабарі від двох ухилянтів.

Джерело

Новости Харькова