Харків’янин продавав неіснуючий одяг і косметику

Жертвами шахрая стали користувачі Instagram.

Шахрай ошукав щонайменше 15-х людей.

Поліцейські викрили 27-річного жителя Харкова, який продавав в інтернеті неіснуючі товари. Слідчі встановили, що чоловік створював Instagram-сторінки з продажу одягу та косметичних виробів. Користувачі соцмережі зверталися до нього із замовленнями. Чоловік пропонував переказати на банківські картки передплату або повну суму. Коли гроші переказували, він блокував акаунти покупців, а товар не надсилав.

«За результатами проведених слідчо-розшукових заходів встановлена причетність фігуранта до щонайменше 15 фактів шахрайств під приводом продажу неіснуючого товару», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

29 листопада у чоловіка провели обшук, знайшли банківські картки, комп’ютерну техніку, нотатки, де були вказані адреси, телефони, прізвища та суми коштів.

Правоохоронці вирішують питання щодо оголошення чоловікові підозри за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Також установлюють суму, якою встиг заволодіти шахрай.

Як писав KharkovNEWS.info, шахрай ошукав харків’ян на десятки тисяч гривень. Чоловік обіцяв встановити двері та зникав з грошима.

Джерело

Новости Харькова