Харків’янам покажуть щоденник убитого Володимира Вакуленка

У Харківському літмузеї відбудеться День поезії.

У Літмузеї презентують оцифрований щоденник Володимира Вакуленка та читатимуть його вірші.

Уперше з початку війни Харківський літературний музей три дні буде відкритий для відвідувачів — 21, 22 і 23 березня, повідомили на офіційній сторінці музею.

«21 березня фестиваль «Читання на драбині» був нашим першим онлайн-заходом з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Саме День поезії став для співробітників Харківського ЛітМузею опорою, своєрідною перемогою над розпачем, знеструмленням та заціпенінням.
Все буде Україна! Ми віримо в Перемогу», — розповіли у Літмузеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опубліковані перші уривки щоденника вбитого на Харківщині письменника Володимира Вакуленка

У вівторок 21 березня у Літмузеї відбудеться День поезії та фестиваль «Читання на драбині». Захід присвячений письменнику Володимиру Вакуленку, якого вбили російські загарбники під час окупації Ізюма. Харків’ян запрошують подивитися щоденник письменника та послухати дослідницю щоденника Тетяну Ігошину. Початок заходу — о 17:30.

Крім того, на заході буде письменниця та документаторка воєнних злочинів Вікторія Амеліна. Вона розповість відвідувачам, як знайшла щоденник Вакуленка.

О 18:00 розпочнеться «Читання на драбині». Під час заходу читатимуть вірші Володимира Вакуленка з нової збірки, яку надрукує видавництво «Віват».

У середу та четвер 22 і 23 березня харків’янам покажуть щоденник Вакуленка із коментарем співробітниці Літмузею за QR-кодом. Охочі зможуть його подивитися з 11:00 до 17:30.

Нагадаємо, фестиваль «Читання на драбині» проходить щороку. Він присвячений Всесвітньому дню поезії. У цей день усі охочі читають свої вірші на драбині Літмузею. Фестивалю вже понад десять років.

Як писав KharkovNEWS.info, письменника Володимира Вакуленка вбили з пістолета Макарова у селі Капитолівка на Ізюмщині. Тіло письменника понад місяць пролежало на вулиці, потім його поховали.

Люди, які ховали у місці масового поховання в Ізюмі, розповіли поліцейським, що 12 травня окупанти наказали їм закопати тіло чоловіка, яке знаходилося біля села Капитолівка. Експертиза підтвердила, що загиблий під №319 на Ізюмському кладовищі — це Володимир Вакуленко.

Джерело

Новости Харькова