Харків купуватиме техніку у кредит

Міськрада дозволила "Шляхрембуду" взяти позику.

Кредит потрібен комунальному підприємству для закупівлі спецтехніки.

26 січня депутати Харківської міської ради на позачерговому пленарному засіданні ухвалили рішення про надання згоди комунальному підрядному спеціалізованому підприємству з ремонту і будівництва автошляхів Харкова «Шляхрембуд» на отримання кредиту у банку для придбання спеціалізованої техніки. Про це повідомили у Харківській міськраді.

«Шляхрембуд» зможе отримати у кредит не більше 150 мільйонів гривень, виплатити його має за 60 місяців (п’ять років). Відсоткова ставка за користування кредитом на перші два роки складе 1% річних, на період, який залишився, — 5% річних. Також комунальне підприємство повинно буде сплатити разову комісію за видачу кредиту у розмірі 0,5% від обсягу кредитування.

«Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів комунального підрядного спеціалізованого підприємства по ремонту і будівництву автошляхів м. Харкова «Шляхрембуд», — сказано у рішенні.

Як писав KharkovNEWS.info, улітку 2023 року мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що Харківська міська рада погасила всі боргові зобов’язання за кредитом, який брала 12 років тому на реконструкцію Центрального парку. 

Джерело

Новости Харькова