Головні новини Харкова 6.02: від удару РФ загинуло немовля, мер у Німеччині

Основні новини Харкова у хроніці МГ “Об’єктив”.

11:54

єВідновлення: 27 сімей з Харківщини, чиє житло зруйнували росіяни, придбали нові будинки

Голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що люди подали заявку в «Дії» та отримали сертифікати про надання компенсацій за знищене майно. Їх обміняли на нові помешкання — 23 квартири та 4 приватні будинки.

«На це спрямували 43 млн грн, із яких 41,6 млн грн – коштом держави», – розповів Синєгубов.

Загалом, наразі у 24 громадах області сформовані 746 сертифікатів на понад мільярд гривень у межах програми «єВідновлення». Понад 14 тисяч людей вже отримали компенсацію за пошкоджене житло на загальну суму 1,34 млрд грн. Ще для 421 заявника призначили виплати на 41,7 млн грн.

10:47

Синєгубов повідомив про стан матері немовляти, яке загинуло від ракетного удару по Золочеву, та інших поранених

“Пацієнтки 39 та 28 років знаходяться в травматологічному відділенні із переламами кінцівок. Їхній стан лікарі оцінюють як задовільний. 21-річня жінка, мати загиблої дитини, у стані середньої важкості перебуває в хірургії“, – написав у телеграмі 6 лютого начальник ХОВА Олег Синєгубов.

08:55

Харків отримав автобуси з Німеччини – Терехов

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що 5 лютого провів переговори в Німеччині з прем’єр-міністром Баварії Маркусом Зедером та мером Нюрнберга, Маркусом Кьонінгом. За його інформацією, німецькі партнери продовжують надавати допомогу Харкову. Зокрема, місто отримало сім нових автобусів.

“Вони вже у Харкові та найближчим часом стануть на міські маршрути”, – поінформував мер.

08:16

Ударом ракет С-300 по Золочеву росіяни вбили немовля

“З-під завалів триповерхового готелю рятувальники вилучили тіло двомісячного хлопчика, який народився 4 грудня 2023 року. Три жінки 21, 28 та 39 років з вибуховими травмами та осколковими пораненнями госпіталізовані в лікарню, в тому числі й мати загиблої дитини. Росіяни вночі вдарили двома ракетами С-300”, – повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов зранку 6 лютого.

Раніше він інформував, що удар РФ зруйнував триповерховий готель у Золочові та під завалами перебуває людина.

07:31

На Харківщині відбили вісім атак армії РФ – Генштаб

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито вісім атак біля Синьківки Харківської області, де противник намагався прорвати оборону наших військ“, – поінформував Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 6 лютого.

Кількість авіаударів при цьому зменшилася, якщо порівнювати з попередньою добою. Авіація ворога била по Синьківці, Іванівці, Степовій Новоселівці та Берестовому.

07:09

Вночі армія РФ вдарила по Золочеву

Вночі на Харківщині лунали тривоги: з 02:05 до 02:50 та з 03:57 до 04:44. Під час першої з них начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник та начальник ХОВА Олег Синєгубов закликали перебувати в укриттях. Мельник уточнював – армія РФ запускає ракети.

Росіяни вдарили по центру однієї з прикордонних громад області – Золочеву. Там зруйновано триповерховий готель. Трьох людей рятували. Але за інформацією, яку повідомив Синєгубов о 03:04 ночі 6 лютого, під завалами, ймовірно, знаходилася людина.

Рятувальні роботи вночі тривали.

Джерело

Новости Харькова