Головні новини Харкова 28 лютого: по Харківщині били БПЛА та КАБами

Фото: Олена Нагорна

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

08:36

По селу на Харківщині вдарив “ланцет”, а по Дергачах – “шахед”

Начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив: за добу під обстрілами на Харківщині було близько 15 населених пунктів. Били з артилерії, мінометів, застосовували авіабомби та БПЛА. Зокрема, саме безпілотниками росіяни вдарили по місту Дергачі в Харківській області (приліт “шахеда” пошкодив там дах багатоквартирного будинку), а також селу Світличне на Богодухівщині (там атакував БПЛА “Ланцет”).

08:08

Чоловік підірвався в Ізюмі – він у лікарні

“О 15:00 в результаті вибуху невідомого вибухонебезпечного предмета отримав поранення чоловік, 1982 року народження. Подія трапилась у м. Ізюм на території приватного домоволодіння. Потерпілого було доставлено до районної лікарні. Усі обставини цієї події встановлюються правоохоронцями”, — повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Харківській області.

07:28

За добу армія РФ провела 13 атак на Харківщині

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку сили оборони відбили 13 атак противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області”, – поінформував вранці 28 лютого Генштаб ЗСУ.

Під авіаударами були: Бологівка, Іванівка, Берестове.

07:20

Вночі у Харкові багаторазово оголошували тривогу, обійшлося без вибухів

Чергова ніч у Харкові та області пройшла з нескінченними повітряними тривогами. Їх оголошували, починаючи з вечора 27 лютого, з різних причин – через ракетну небезпеку, загрозу застосування ворогом балістичного озброєння, активність тактичної авіації біля кордонів. Тривоги вночі були: з 00:56 до 01:35, з 02:04 до 03:13, з 05:26 до 06:03. Чого вночі не було в небі Харківської області, то це російських “шахедів”. Безпілотники не давали спокою мешканцям південних областей – насамперед Одеської.

Вранці Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі ворог атакував ракетами С-300 з тимчасово окупованих територій Донецької області, а також десятьма “шахедами” – їх усі збили.

Джерело

Новости Харькова