Головні новини Харкова 27.03: атака БПЛА, Машовець про “наступ на Харків”

Фото: Василь Голосний

Основні новини доби – в хроніці МГ “Об’єктив”.

09:33

Прокуратура показала наслідки “прильоту” в Ізюмі

“27 березня близько 3:15 ворог здійснив атаку безпілотниками по м. Ізюм. Пошкоджено гімназію та прилеглі житлові будинки. Отримав поранення 62-річний цивільний чоловік — охоронець вказаного освітнього закладу. Правоохоронці вилучили уламки трьох БПЛА“, — повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

08:49

Синєгубов – про нічну атаку: по Харківщині вдарили “шахедами” та ракетами

Начальник ХОВА Олег Синєгубов поінформував, що о 03:15 ворожі БПЛА атакували Ізюм.

“У м. Ізюм відбувся ворожий  обстріл БПЛА “Шахед”, внаслідок якого пошкоджено будівлю закладу освіти та приватний будинок. Поранення отримав 62-річний охоронець, без госпіталізації”, – написав Синєгубов у телеграмі.

Також уночі росіяни атакували ракетами село Чорнолозка Красноградського району.

“Внаслідок ворожого ракетного обстрілу без світла залишилося 78 абонентів. Без постраждалих”, – зазначив Синєгубов.

08:20

При гіпотетичному “освобождении Харькова” росіяни можуть надірватися – Машовець

“Я цілком можу поділяти ту думку, що якщо самі росіяни сказали “на Харків”, або навіть “на Київ”, то, власне, так і буде… Можу, але не поділяю“, – написав військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець. Розглядаючи можливі варіанти дій армії РФ під час літньо-осінньої кампанії 2024 року, Машовець принагідно прокоментував черговий російський “вкид” про “наступ на Харків”, який активно підхопили українські ЗМІ. Аналітик підкреслив, що при спробі гіпотетичного “освобождения Харькова” армія РФ може надірватися. Тому, як вважає Машовець, обере інші напрямки – на Донбасі. Детальніше.

08:02

Генштаб повідомив про 10 збитих вночі “шахедів” та одну атаку на Харківщині

Вночі над Україною, за даними Генштабу, збили 10 із 13 “шахедів”, які атакували країну. Протягом доби армія РФ завдала авіаударів по Новоєгорівці, Іванівці та Кислівці. І провела одну безрезультатну атаку на позиції Сил оборони у районі Іванівки.

07:21

Вночі Харківську область атакували “шахеди”: в Ізюмі була пожежа

Тривогу минулої ночі в Харкові та області оголошували один раз – з 01:20 до 03:27. О 02:14 Повітряні сили ЗСУ повідомили про рух ворожих безпілотників – із Сумської області через Харківську. Напрямок був – на Дніпропетровщину.

Моніторингові канали тим часом повідомили про те, що ця група БПЛА рухається в бік Ізюма. Працювала ППО. Вранці ДСНС поінформувала про те, що через атаку безпілотника в Ізюмі сталася пожежа. Є постраждалий.

“Внаслідок влучання БПЛА в будівлю цивільної інфраструктури сталося загоряння на площі 3 кв. м. Постраждав чоловік, 1962 року народження”, – повідомила  пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області.

Більше тривог не було.

Джерело

Новости Харькова