Головні новини Харкова 25 грудня: перше Різдво 25.12, ДТП, фронт

Фото: Василь Голосний

Основні новини поточної доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

19:27

Генштаб назвав десять населених пунктів Харківщини, які були під обстрілами

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні повідомив про шість ворожих атак у районі Синьківки та обстріли прикордонних і прифронтових сіл та міст. За даними Генштабу, під обстрілами на Харківщині були: Івашки, Уди, Вовчанськ, Бударки, Амбарне, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове. Докладніше.

19:13

Харків уперше святкує Різдво разом із Європою — Терехов

Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував перенесення святкування Різдва на 25 грудня.

“Сьогодні ми вперше святкуємо Різдво разом з Європою. Це є свідченням того, що ми є частиною європейської спільноти”, – сказав Терехов у коментарі журналістам, передає пресслужба мерії. На думку мера, для харків’ян це дуже важливий крок. На богослужіннях у храмах міста зібралося чимало людей. Детальніше.

Фото: пресслужба ХМР16:22

150 колаборантів із Харківщини оголосили у розшук: багато хто переховується в ЄС

Фото підозрюваних, яких шукає поліція, опублікував начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області.

“На цих фото – обличчя людей, які працювали на ворога під час окупації Харківської області. Це ті колаборанти, які втекли одразу після звільнення. Багато з них зараз переховуються в ЄС. У нашій базі – 150 таких осіб. І ми вже співпрацюємо з Європолом по цих фанатах рф, які втекли від правосуддя”, — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов. Докладніше.

12:55

Впали опори через негоду: на Харківщині без світла п’ять населених пунктів

“Через падіння опор внаслідок негоди залишаються без світла 5 населених пунктів – 202 абоненти. За добу заживили 506 споживачів. У результаті бойових дій без напруги 16,3 тисячі точок обліку”, – повідомила пресслужба Міненерго України.

08:46

Синєгубов: під обстрілами було понад 20 населених пунктів Харківщини

Під обстрілами, зокрема, опинилися: Ветеринарне, Гатище, Бударки, Гур’єв Козачок, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове, Тополі. По трьох населених пунктах била російська авіація. Це Синьківка, Петропавлівка та Кислівка Куп’янського району. Інформації щодо постраждалих немає.

08:45

ДТП у Харкові та області: постраждали шестеро людей, троє були заблоковані в авто

ГУ ДСНС України в Харківській області повідомило про дві ДТП, які сталися в Харківській області напередодні увечері.

У ДТП на вул. Ахсарова в Харкові постраждали п’ятеро людей. Двоє були заблоковані в машині. Також рятувальники повідомили про ДТП в області – на 23-му кілометрі автодороги “Зміїв-Харків” поблизу Водяного. Там отримав травми та був заблокований в авто водій “ВАЗ-2109”. Детальніше.

08:11

Окупанти били по Харківщині з “Урагану” – поліція

“Під артилерійський та мінометний вогонь потрапили Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Хатище, Бударки, Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове. Окупанти гатили з РСЗВ “Ураган”, “Піон” по населених пунктах Вільхуватка та Підсереднє, завдали авіаударів по околицях Петропавлівки та Кислівки. Зазнали руйнувань та пошкоджені приватні домоволодіння, господарчі споруди. У Вовчанську внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури”, – повідомив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

На Куп’янському напрямку за добу відбили 21 атаку

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога біля Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ“, – поінформував Генштаб.

На Харківщині під авіаудари ворога потрапили Синьківка, Петропавлівка та Кислівка.

07:00

Ніч із тривогою через тактичну авіацію

Ніч на Харківщині пройшла відносно спокійно. Була одна повітряна тривога – з 03:13 до 03:41. Повітряні сили ЗСУ попереджали про активність ворожої тактичної авіації.

Ряд регіонів України після опівночі попередили про загрозу “шахедів” із Чорного моря. Масованого нальоту не було.

Джерело

Новости Харькова