Головні новини Харкова 17.01: загиблі через обстріли, стан поранених

Основні новини поточної доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

11:16

14 людей у лікарні — Синєгубов повідомив про стан поранених на Харківщині минулої доби

У лікарні залишаються дві дитини, які зазнали тяжких поранень через удар російської авіабомби по селу Малий Бурлук у Куп’янському районі.

“Стан 13-річної дівчини важкий, лікарі провели необхідні оперативні втручання. 10-річний хлопчик, який отримав травматичну ампутацію нижньої кінцівки, – у середньому стані”, – поінформував начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Також, за його даними, досі в лікарні 12 людей, які зазнали поранень під час ракетного удару по Харкову ввечері 16 січня. Троє з них – у важкому стані.

11:08

У Харкові замінили прапор України на найвищому флагштоку міста

Державний прапор співробітники СКП «Харківзеленбуд» замінили на менший через погіршення погодних умов та сильний вітер, повідомили у Харківській міськраді.

10:17

У Харкові є тепло, працює транспорт, а залякати харків’ян неможливо – Терехов у нацмарафоні

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що серія ракетних ударів не “вимкнула” Харків. Усі комунальні послуги надаються, місто з теплом та електрикою, працює транспорт.

“Попри всі ці обстріли, залякати харків’ян неможливо“, – вважає мер.

10:06

Армія РФ вдарила по житловому будинку на Харківщині, є загибла та поранені

Терористи з РФ вдарили по Куп’янську, повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

“Внаслідок обстрілу загинула 57-річна жінка. Зазнали поранень 57-річний та 61-річний чоловіки”, – поінформував начальник ХОВА.

09:16

Двоє чоловіків постраждали один загинув у вогні на Харківщині за добу – ДСНС

У Харкові двоє чоловіків постраждали через пожежі на Полтавському шляху та вул. Таджицькій. Тіло загиблого бійці ДСНС виявили в Куп’янську. Протягом доби в регіоні сталося сім пожеж – жодна не викликана обстрілами. Проте рятувальники неодноразово виїжджали на місця прильотів – розбирати завали. У ГУ ДСНС України в Харківській області поінформували про суттєві руйнування у Чугуєві та селі Малий Бурлук. У цих населених пунктах є поранені та загиблі.

08:37

Кількість постраждалих від ракетного удару по Чугуєву зросла

Жінка загинула, двоє людей – у лікарні. Про такі наслідки терористичної атаки РФ повідомив 18 січня вранці начальник ХОВА Олег Синєгубов.

“Внаслідок обстрілу загинула 62-річна жінка, яка працювала оператором котельні. Травм зазнали 63-річний чоловік та 45-річна жінка. Обох госпіталізували, стан середній. Ще одній 82-річній постраждалій допомогу надали на місці”, — повідомив Синєгубов у телеграмі вранці 18 січня.

Загалом за добу в області – двоє загиблих, є важко поранені діти. Під обстрілом було понад 15 населених пунктів.

07:32

Генштаб повідомив про шість атак і серію авіаударів на Харківщині

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито шість атак ворога біля Синьківки Харківської області“, – повідомив у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ.

Авіаційних ударів армія РФ завдала по Федорівці, Вовчанську, Табаївці та Піщаному Харківської області.

07:05

Ніч із затяжними тривогами у Харкові та “шахедами” над Україною

У Харкові ніч пройшла із тривалими повітряними тривогами. Після російської вечірньої ракетної атаки на Чугуїв відбій пролунав о 23:21. Однак о 00:23 тривогу оголосили знову. Вона тривала до 1:07. Повітряні сили ЗСУ попередили про ракетну небезпеку.

З тієї ж причини – загрози застосування ворогом ракет – наступна тривога взагалі тривала понад дві години – з 03:55 по 06:17. Після перерви на кілька хвилин вранці сирени завили ще раз – ракетна небезпека була з 06:23 до 06:56.

Над іншими регіонами України протягом ночі збивали ворожі “шахеди”. Переважно вони летіли з півдня до центру та на захід України. Проте фіксували ворожий безпілотник і на півночі – у сусідній із Харківщиною Сумській області. Вранці командування ПС ЗСУ відзвітувало про збиття 22 із 33 “шахедів”. А також підтвердило інформацію про вечірній удар ракетами С-300 з Бєлгородської області по Харківщині.

Джерело

Новости Харькова