Гендиректор харківського заводу може очолити «Укроборонпром»

Герман Сметанін зараз керує заводом ім. Малишева.

Генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв піде з посади.

Рішення щодо його звільнення вже ухвалене. Нового директора «Укроборонпрому» мають призначити у середу 28 червня. Основними претендентами є заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Сергій Боєв і гендиректор харківського заводу Малишева Герман Сметанін. Про це пише LIGA.net із посиланням на власні джерела.

«Серед основних претендентів на місце Гусєва найчастіше звучать імена нинішнього заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергія Боєва та чинного генерального директора ДП «Завод імені В.О. Малишева» Германа Сметаніна. Водночас, за словами, одного зі співрозмовників LIGA.net, «Боєв не хоче» обіймати запропоновану посаду», — повідомили у LIGA.net.

Видання звернулося до Гусєва, Боєва та Сметаніна щодо цього, однак на момент публікації не отримали від них публічного коментаря.

Співрозмовники LIGA.net кажуть щодо Гусєва, що це «не звільнення, а заплановане рішення». Гусєв начебто вже виконав задачу, яку ставив перед ним президент, — провести реорганізацію концерну у компанію.

За їхніми словами, особливої причини звільнення немає, гендиректор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв і міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін «домовилися полюбовно розійтися». Рішення ухвалював Офіс президента.

«Нове акціонерне товариство очолить нова людина», — сказав співрозмовників видання у керівництві концерну.

Після звільнення Гусєва можуть призначити очільником одного з посольств України (розглядається посольство Чехії).

Зазначимо, Юрій Гусєв був призначений на посаду генерального директора «Укроборонпрому» у грудні 2020 року.

Герман Сметанін закінчив Харківський національний автомобільно-дорожній університет (інженер-конструктор колісних і гусеничних транспортних засобів) і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського (управління у сфері оборонно-промислового комплексу).

Працював інженером-конструктором у Харківському конструкторському бюро машинобудування ім. Морозова (2014-2016 роки), головним конструктором (2016-2017 роки) і головним інженером (2017-2020 роки) у Львівському бронетанковому заводі, директором з виробництва на заводі Малишева (2020-2021 роки), директором Харківського бронетанкового заводу (2021-2022 роки).

Як писав KharkovNEWS.info, у 2021 році Германа Сметаніна призначили на посаду директора держпідприємства «Харківський бронетанковий завод». Тоді йому було 28 років. Сметаніна представив колективу директор дивізіону бронетанкової техніки Євген Анфалов. Він відзначив досвід Сметаніна в роботі на інших оборонних заводах і висловив надію на перспективу співпраці з ними.

Джерело

Новости Харькова