Фельдшер годувала росіян і вимагала вбити старосту, яка не працювала на окупантів на Харківщині

Жінка хотіла приховати співпрацю з військовими РФ.

Медична працівниця відмовлялася допомагати жителям Ізюмського району, натомість організувала побут окупантів.

Жителька одного з сіл Ізюмщини багато місяців працювала на росіян, а після деокупації населеного пункту хотіла уникнути покарання. 

«37-річна фельдшерка одного з сіл Ізюмського району під час окупації активно співпрацювала з рашистами. Вона за власною ініціативою розмістила у службовій будівлі сільської амбулаторії російських військовослужбовців, які не потребували медичної допомоги та організовувала для них харчування. За це окупанти дозволили їй відкрити в цьому приміщенні магазин, де колаборантка торгувала харчовими продуктами, спиртними напоями і ліками», — повідомив речник УСБУ Харківської області Владислав Абдула.

Фельдшерка безкоштовно забезпечувала російських військових лікарськими засобами із сільської амбулаторії, а своїм землякам відмовляла, змушуючи купляти ліки за гроші.

Крім цього, жінка повідомляла окупантам імена проукраїнських активістів та учасників АТО. Разом з окупантами вона приїздила до старости села, яка відмовилася співпрацювати з ворогом, погрожувала їй та навіть закликала російських військовослужбовців розстріляти старосту за її патріотичну позицію.

Після деокупації села колаборантка намагалася уникнути правосуддя, але співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), вона перебуває під вартою.

Джерело

Новости Харькова