До Харкова могли завезти отруйні мандарини

У цитрусових може міститися інсектицид.

Партія єгипетських мандаринів є небезпечною для людей.

В Україну потрапили отруйні фрукти, зокрема, мандарини з Єгипту. Про це йдеться в інформаційному повідомленні на сайті системи швидкого оповіщення для харчових продуктів і кормів (Rapid Alert System for Food and Feed).

Зокрема, вміст отруйної речовини диметоат було виялено в мандаринах з Єгипту, що експортували з Греції (експортер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе, 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.). Було завезено понад 14 тонн отруйних цитрусових.

Харків’ян просять при виявленні небезпечних мандаринів звертатися до Державної споживчої служби.

«У разі виявлення вказаного вантажу в обігу оператори ринку зобов’язані звернутись до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Держпродспоживслужби в Харківській області за електронною адресою [email protected]», — повідомляє Держспоживслужба.

Диметоат — це органофосфатний інсектицид, який використовують для боротьби зі шкідливими комахами. Він здатний викликати нудоту, слабкість, сонливість, проблеми із диханням, біль у животі та діарею, а при важких отруєннях — втрату свідомості, судоми та параліч

Джерело

Новости Харькова