Депутат із Харківської області працював «заправником» росіян

Чоловік пілся деокупації села хотів сховатися від суду.

У Шевченковому затримали депутата-колаборанта, який забезпечував пальним військову техніку росіян.

Депутат Шевченківської селищної ради добровільно співпрацював з агресором під час окупації. За даними слідства, за підтримку російських загарбників він отримав від них «дозвіл» на торгівлю пальним.

«Для ведення незаконного бізнесу колаборант використовував місцеву нафтобазу та мережу захоплених автозаправних станцій на території райцентру та селища Шевченкове. За наявними даними, серед «споживачів» паливно-мастильних матеріалів були окупаційні підрозділи рф, які заправляли свою техніку на загарбаних АЗС. Щоб наповнювати резервуари, фігурант налагодив поставки пального з росії, а з отриманих прибутків щомісяця сплачував «ренту» до бюджету країни-агресора», — повідомили в УСБУ Харківської області.

Після звільнення району восени 2022 року колаборант залишився в селищі, намагався «залягти на дно» й уникнути правосуддя. Правоохоронці встановили його місцезнаходження і затримали.

Як стало відомо KharkovNEWS.info, окупантам допомагав депутат сільради від Блоку Світличної Микола Плутцов. До початку повномасштабної війни він також очолював районне товариство ветеранів Афганістану.

Микола Плутцов. Фото: соцмережі.

Депутату повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, слідчі заочно оголосили підозру у колабораційній діяльності 58-річному жителю селища Великий Бурлук, який під час окупації співпрацював із російськими загарбниками.

Джерело

Новости Харькова