Чугуївська міськрада прийняла бюджет на 2023 рік

Більшість грошей скеровані на потреби військових

Чугуївська територіальна громада отримала бюджет на 2023 рік. Документ має всі ознаки бюджету військового часу з оптимізаціями витрат, економією.

Про документ розповіли Новини Чугуєва з посиланням на коментар заступника начальника міського фінансового управління Ольги Грищенко.

Бюджет був прийнятий ще 22 грудня і складений відповідно до норм законодавства нашої країни. В ньому враховані всі нагальні потреби громади. Саме на них були спрямовані основні кошти. Грищенко відзначила, що документ є збалансованим не дивлячись на військові дії і невизначеність. В головному кошторисі цифри знизились на 25% від показників 2022 року. Таке зниження планових показників викликане зниженням доходів.

Також за словами чиновниці, гроші спрямовуються на потреби військових, а також на відновлення пошкоджених будівель. Також частина грошей скерована на соціальний захист, на освіту, на охорону здоров’я. Частково гроші спрямовані у резервний фонд.

Витрати на заробітну плату скорочено на 50%. Це пов’язано зі зменшенням кількості працівників бюджетної сфери через військові дії, а також з відсутністю змін у розмірі окладів, заробітних плат, прожиткового мінімуму і інших показників.

Джерело

Новости Харькова