Чоловіка засудили за мародерство підприємства на Харківщині

Мародер виносив алюміній та кабель з підприємства.

Харків’янин обкрадав пошкоджене під час обстрілів підприємство.

Раніше судимимй чоловік із грудня 2022 року по січень минулого року викрадав майно з території державного сільськогосподарського підприємства у селі Дворічний Кут (Солоницівська громада, Харківський район), яке зазнало пошкоджень через обстріл. Загалом він встиг винести майна на 9000 гривень.

«Чоловік, користуючись тим, що через обстріли з боку зс рф приміщення пошкоджені, проникав на територію підприємства, та виносив звідти листи алюмінію і кабелі. У подальшому зловмисник продавав накрадене, «заробляючи» таким незаконним способом», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Під час огляду у крадія знайшли наркотичну речовину метадон. Чоловіка визнали винним за ч. 4 ст. 185 і ч. 2 ст. 309 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

У суді чоловік визнав провину. Дергачівський райсуд Харківщини засудив його до п’яти років тюрми, проте звільнив від відбуття покарання з іспитовим строком три роки.  Прокуратура не погодилася із вироком та подала апеляцію. Апеляційний суд задовольнив її. Вирок суду вже набув сили.

«Не погодившись з вказаним вироком, перший заступник керівника обласної прокуратури оскаржив його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості злочину. Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури і задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення», — розповіли у прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, біля зруйнованої багатоповерхівки у Харкові затримали мародера. Підозрілого чоловіка помітили жителі будинку.

Джерело

Новости Харькова