Чехія збиратиме гроші та енергетичне обладнання для Харківської області

У ХОВА обговорити проєкти про відновлення сфер енергетики, теплопостачання та охорони здоров'я.

Для Харківщини зберуть кошти на відновлення об’єктів енергетики та альтернативні джерела енергетики.

Чехія допоможе Харківській області підготувати до зими системи опалення й теплопостачання. Представники посольства Чехії в Україні та керівники чеських підприємств запропонували Харківській обласній військовій адміністрації обговорити проєкти з відновлення сфер енергетики, теплопостачання та охорони здоров’я.

«Енергонезалежність — це те, що нам потрібно. Ми вже зараз готуємось до наступного опалювального сезону, зокрема мова йде про децентралізацію системи опалення, водо- й електропостачання. Тому наразі важливо узгодити запропоновані вами проєкти, щоб встигнути їх реалізувати у відведений час», — зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Чехія хоче ініціювати збір грошей по всьому світу, аби допомогти Харківщині у відновленні енергетичних потужностей та надати альтернативні джерела енергетики. Також вона забезпечить виробництво установок газових і дизельних генераторів.

Крім того, Чехія має намір допомагати підготувати до зими соціальну та медичну сфери. Минулого року чеські партнери вже передали кілька когенераційних установок. Зараз уже монтують обладнання для харківської лікарні. Найближчими тижнями обіцяють надати допомогу первинній ланці медичної допомоги та незабаром — визначити план допомоги в енергетиці, теплопостачання й охороні здоров’я.

«Конкретні кроки у реалізації проєктів щодо відновлення об’єктів галузі енергетики, теплопостачання та охорони здоров’я області сторони визначать вже найближчим часом», — розповіли у ХОВА.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська область отримала шість когенераційних установок, які виробляють електроенергію та тепло. Такі когенераційні установки здатні забезпечити теплом багатоквартирні будинки.

Джерело

Новости Харькова