Бюджетників просять повернути гроші: кого це стосується у Харкові

Отримувачів допомоги має сповістити роботодавець.

Співробітників бюджетних організацій просять повернути гроші, які вони отримали за програмою «єПідтримка» навесні 2022 року.

Ці кошти з бюджету мали виплачувати тільки тим, хто не працює в бюджетній сфері. Тому усі учителі, педагоги та співробітники закладів, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, мають їх повернути. 

«Програма «єПідтримка» на початку повномасштабного вторгнення була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Серед умов надання виплати було чітко зазначено, що допомога надається особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту) і не є працівниками бюджетних установ, фонду, загальнообовʼязкового державного страхування. Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Попри це деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму «єПідтримка», — повідомляє МОН. 

Поки що кошти не повернули 3247 співробітників закладів, установ, підприємств, що належать до сфери управління МОН. Тому міністерство ще раз надіслало листи з проханням це зробити.

За інформацією «Суспільне. Харків», у Харківській області мають повернути гроші понад 7000 людей. Це чиновники, держслужбовці, освітяни, які навесні 2022 року отримали по 6500 гривень від держави. Частина людей уже отримали повідомлення від роботодавців або листа «Укрпошти» зі сповіщенням про повернення.

Джерело

Новости Харькова