Брати Мамони. Що відомо про навідників з Грози?

Колишні поліцейські навели "Іскандер" на рідне село.

Дмитро та Володимир Мамони, яких підозрюють у наведенні ракети на кафе у рідному селі, під час окупації Грози добровільно пішли працювати на росіян разом з батьком і ще одним братом.

Село Гроза, де під час ракетного удару загинуло 55 чоловік, було під російською окупацією пів року. За цей час деякі місцеві мешканці перейшли на бік загарбників. Серед них були і брати Мамони, які, за версією СБУ, невдовзі стали навідниками та вбили десятки своїх земляків.

Володимир Мамон до війни жив у селищі Чкалівському неподалік від села та працював у поліцейському відділенні №3 взводу №3 роти №2 батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області.  9 березня 2022 року громаду окупували, і поліцейський перейшов на бік росіян.

«Від росіян Мамон отримав вогнепальну табельну зброю та автомобіль ВАЗ-2121 “Нива” з маркуванням “z”. Після чого разом з російськими військовослужбовцями почав патрулювати територію Чкалівської громади. Мамон активно агітував та схиляв місцевих до співпраці з росіянами в незаконному правоохоронному органі», — з’ясували у «Харківському антикорупційному центрі».

Фото: СБУ

Зрадник-поліцейський сумлінно служив новому начальству: грабував земляків, видавав місця проживання ветеранів АТО та звозив людей до поліцейського відділку на допити. У середині березня Мамон забрав у колишнього ветерана АТО мікроавтобус «Фольксваген Т-4» на потреби окупантів, у квітні вилучив службовий автомобіль «Рено Дастер» у свого колеги-поліцейського.

Влітку 2022 року, ДБР повідомила заочно повідомила Володимиру Мамону про підозру в державній зраді. 12 жовтня Київський районний суд Полтави має провести засідання у справі Мамона

Молодший брат, 23-річний Дмитро, якого теж підозрюють у причетності до наведення ракети, служив у поліції з осені 2019 року. Є ще і середній брат, 26-річний Олександр Мамон, про якого у повідомленні СБУ не згадувалося. Він теж був поліцейським, став колаборантом, та після звільнення Чкалівської громади втік у Росію. 

Разом з синами поїхав до Росії і батько поліцейських, Сергій Мамон.

Розслідувачі ХАЦ вважають, що під час ракетного удару по кафе у Грозі загинула принаймні одна родичка Мамонів, 56-річна Наталія Мамон. 

Джерело

Новости Харькова