Бойовик «ДНР», який пограбував жителя Харківщини, розкаявся й отримав вирок

Бойовика посадили на дев'ять років.

Чоловік викрав із будинку особисті та дорогоцінні речі на 400 000 гривень.

26 грудня Котелевський районний суд Полтавської області виніс вирок бойовику так званої «ДНР» та призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі. Триває строк на апеляційне оскарження вироку. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, 23 лютого під час загальної мобілізації чоловіка призвали до так званої армії «ДНР» для участі у війні.

У березні бойовик знаходився у селі Руські Тишки (Харківський район), коли село було окуповане. Російські загарбники наказали бойовику пограбувати мешканця, який нібито передавав українським захисникам координати окупантів. Він виніс із будинку особистих речей та ювелірних прикрас майже на пів мільйона гривень.

«Отримав наказ від представника 13 складу 25-ої мотострілецької бригади ЗС РФ проникнути у будинок чоловіка, який за даними російської розвідки передавав координати розташування окупантів у вказаному селі українським військовим. Бойовик проник до будинку та пограбував власників. З собою зловмисник забрав їх особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, спричинивши матеріальну шкоду на суму майже 400 тисяч гривень», — розповіли у прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. За інформацією прокуратури, у суді бойовик «щиро розкаявся».

Як писав KharkovNEWS.info, у вересні суд засудив до 14 років тюрми снайпера, що потрапив у полон у Харкові.

Джерело

Новости Харькова