Біля «Металісту»: офісний центр із укриттям остаточно перенесли з Саржиного Яру

Під нього виділили площу 0,4 гектара.

Торговий центр із багатофункціональним укриттям з’явиться у Слобідському районі Харкова.

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради отримало дозвіл на розробку проєкту землеустрою з відведення землі для будівництва такого укриття. Відповідний дозвіл надали на сесії міськради 6 вересня.

Це буде захисна споруда цивільного захисту, яка матиме подвійне призначення. Орієнтовною площею земельної ділянки під будівництво визначили 0,43 гектара. Ділянка знаходиться неподалік станції метро «Метробудівників» і «Спортивна», а також будинку культури «Металіст».

«Будівництво захисної споруди проводитиметься за кошти Держагентства з відновлення. Нам потрібно ухвалити це процедурне рішення для того, щоб наступного року, як нам обіцяють, збудувати цей об’єкт. Він вкрай необхідний для міста Харкова, для харків’ян, для навчання дітей», — зазначив харківський міський голова Ігор Терехов.

Нагадаємо, це багатофункціональний центр, який мали будувати у Саржиному Яру. Харків’яни на чолі з авторкою проєкту Саржиного Яру Ольгою Клейтман не погодилися з таким вибором місця для будівництва. Згодом тендер скасували. Пізніше Терехов повідомив, що центр все-таки побудують, але в іншому місці. Це будівництво фінансуватиме державний бюджет.

Джерело

Новости Харькова