Аварія на колекторі по проспекту Гагаріна: роботи тривають

Роботи проводять навіть уночі, але коли поновиться рух на проспекті, поки що невідомо.

Співробітники комунального підприємства «Харківводоканал» ліквідують аварію на самопливному каналізаційному колекторі по проспекту Гагаріна.

Протікання з колектора уже локалізоване, обстеження та ремонтні роботи тривають. Коли бригади зможуть завершити ліквідацію аварії, поки невідомо. Про це повідомили KharkovNEWS.info у пресслужбі КП «Харківводоканал».

«Робимо ремонтні роботи, відновлюємо колектор і паралельно проводимо далі перевірку всього обладнання. Попередньо, плануємо відновити 600 метрів, але скільки буде — будемо розуміти трохи пізніше», — пояснили у «Харківводоканалі».

За інформацією «Харківводоканалу», ремонтно-відновлювальні роботи проводять цілодобово. До них залучили близько 70 ремонтників та 30 одиниць спеціалізованої техніки. Як пояснив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводовідведення» Ігор Вороненко, через знеструмлення, які виникали внаслідок обстрілів із боку окупантів, була порушена робота колектора.

«Головною причиною аварії є ворожі обстріли критичної інфраструктури міста, після яких періодично була відсутня електроенергія на стратегічних об’єктах системи водовідведення. Зокрема, це призвело до порушення гідравлічного режиму роботи на даному самопливному каналізаційному колекторі, який приймає стоки з кількох районів міста. На час ремонтних робіт, щоб харків’яни не відчували дискомфорту, застосовуємо альтернативний варіант перекачування стоків», — зазначив Ігор Вороненко.

Як писав KharkovNEWS.info, унаслідок аварії на колекторі по проспекту Гагаріна стався провал на проїжджій частині автотраси. Більша частина дороги в бік центру Харкова перекрита з суботи 13 травня, автомобілі можуть проїжджати лише однією смугою. Поки аварію ліквідують, тролейбуси №5 не курсують, тролейбуси №6 змінили маршрут. Автобуси №119 ходять за графіком. Відновлений рух автобусів №79.

Джерело

Новости Харькова