Атака російських безпілотників на Харків: загинули семеро людей, зокрема троє дітей

Загинули діти семи, чотирьох років та немовля близько 6 місяців.

Увечері 9 лютого російські шахеди влучили у Немишлянському районі міста.

Близько 23:00 один із безпілотників влучив в АЗС, загорівся приватний сектор у Немишлянському районі. Близько 50 чоловік довелося відселити.

«Окупанти влучили в об’єкт критичної інфраструктури, зруйнувавши його, після чого спалахнули приватні будинки», — повідомив Харківський обласний прокурор Олександр Фільчаков.

Через потужний витік палива спалахнув цілий квартал приватних будинків на Немишлі.

Станом на 06:00 10 лютого стало відомо, що семеро людей загинули внаслідок атаки безпілотників. Серед них троє дітей — 7 і 4 років, а також 6-місячне немовля, повідомили в ХОВА.

Через влучання шахедів загорівся приватний сектор. Фото: ХОВА

«Повністю вигоріло 14 домоволодінь. Рятувальники продовжують тушіння, поліція на місці: охорона територііі, встановлення кількості мешканців до пожежі, огляд місць події, відбір зразків ДНК. Роботи тривають, тому кількість постраждалих, нажаль, може збільшитись», — розповів начальник ГУ НП у Харківській області Володимир Тимошко.

За даними начальника МВС Ігоря Клименка, внаслідок російської атаки безпілотниками вражена цивільна інфраструктура. Виникло декілька масштабних пожеж, над ліквідацією яких працюють рятувальники.

«ДСНС вдалося локалізувати пожежу в житловому кварталі, врятувавши від поширення вогню 25 будинків. Однак більше десятка домоволодінь згоріло вщент. В одному із приватних будинків виявлено тіла 5 людей, серед яких 3 дітей. На іншому обʼєкті — ще двоє загиблих. Загальна кількість постраждалих станом на зараз — 7 загиблих та 3 поранених», — йдеться в повідомленні.

Також відомо, що з опіками 1-2 ступеня до лікарні доставлено 45-річного чоловіка, а також 61-річну жінку, яка надихалася чадним газом.

За попередньою інформацією, безпілотники запускали з Бєлгородської області.

Джерело

Новости Харькова