40 000 росіян на Куп’янському напрямку: прикордонники пояснили скупчення окупантів

Ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ на Лимано-Куп'янському напрямку.

За минулу добу ЗСУ ліквідували на Куп`янщині майже 300 окупантів.

На Куп’янському напрямку воюють 40 000 російських військових. Крім того, Росія стягнула сотні одиниць техніки, зокрема 500 танків. Як пояснив начальник пресслужби 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Іван Шевцов в ефірі національного телемарафону, це угруповання має поповнити втрати, які ворог отримав від українських захисників.

«Крім того, що ворог стягує, ми і бачим великі втрати, які ворог несе. Ті поповнення, які стягується на Лимано-Куп’янський напрямок, — це поповнення тих втрат, які ворог несе протягом вже останнього року, особливо останнього пів року. Ворог, дійсно, несе великі втрати. І це поповнення. Так, дійсно, прибуло, наприклад, 500 танків, але ці 500 танків, вони прибули замість тих, 500, які вже було знищено. І ті 40 000 військовослужбовців, це — так, це, дійсно, велика кількість особового складу. Але вони прийшли на поповнення того особового складу, який був поранений і вийшов з строю, і тих, кого було знищено», — сказав Шевцов.

За словами Шевцова, минулої доби на Лимано-Куп’янському напрямку ситуація була напруженою. Окупанти продовжили спроби наступати. На Лиманському напрямку активізувалися й провели 20 атак. На Куп’янському напрямку позиції українських захисників штурмували вісім разів. Збройні сили України відбили усі атаки. Крім того, російські військові 700 разів обстріляли позиції захисників на Лимано-Куп’янському напрямку. Росіяни зазнали втрат в особовому складі й техніці.

«У ворога і техніки вистачає, і озброєння, і особового складу. Він їх не жалкує. І це видно по тих втратах, які ворог несе. Протягом минулої доби ворог втратив особовий склад у кількості 279 військовослужбовців і 88 одиниць техніки. Це досить багато. Серед знищеної техніки 12 танків і 34 БМП», — розповів Шевцов.

Як писав KharkovNEWS.info, Forbes опублікував матеріал, у якому повідомив про зосередження біля Куп’янська «величезної армії» росіян у складі 40 000 військових, а також важкого озброєння: 500 танків, понад 600 бойових машин і сотень гаубиць.

Джерело

Новости Харькова